Rólunk mondták

„Az igazi gyógyítás: MŰVÉSZET. A kölcsönösség elvén alapul, a szakmai tudáson túl kapcsolatteremtésre való képességet feltételez… Egy hét alatt, melyet e kórházban töltöttem, megtapasztalhattam valamit a „gyógyítás művészetéből.”

H.-N. Zs.

„Szeretnék valami szépet írni, de csak megköszönni tudom, és hálás vagyok minden segítségért, biztatásért és kedves szóért. Munkájukhoz kitartást és további sok sikert kívánok!”

G.-né N.M.

„Eddig utáltam kórházban lenni, mert itt még nem jártam. Ilyen családias légkört, ennyi kedvességet, emberséget sehol sem tapasztaltam. Köszönöm a közvetlenségüket, bizalomgerjesztő hozzáállásukat és nem utolsó sorban szaktudásukat. Azt, hogy a legtöbbet igyekeznek kihozni magukból. Nagyon aranyosak…”

Egy nagyváradi „vendégük”

„Sok, sok köszönet a segítő gondoskodásért, úgy az orvosok, mint a nővérek részéről. Nagyon elégedetten távoztam, és bátran állíthatom sokkal több odafigyelésben és segítőkézségben volt részem, mint egy másik kórházban az első gyermekem születésekor. További jó munkát és elhivatottságot kívánunk!” 

M.P.ZS. – M. L.

„Hihetetlen nagy dolog történt. Az eddig gyűlölt és félt kórházi légkör más lett. Hogy csinálták, hogy ennyi kedves szimpatikus nővért gyűjtöttek ide. Ennyi odafigyelést, vigasztalást és kiváló bánásmódot még sehol sem kaptam. Otthon éreztem magam, ami nagyban segítette gyógyulásomat. Köszönettel tartozom minden kedves nővérkének, és természetesen a doktor uraknak is. Valószínű, hogy még jönni fogok, de már nem szorongva lépek be az ajtón.”

B.J.

„Nagy szeretettel gondolok majd vissza erre a 6 napra, amit itt töltöttem. Köszönöm a körülöttem mozgó minden nővérnek, és orvosnak ezt a rossz álomból mesébe alakuló (wellness) hetet.”

Á.E. Z.-né

„A párommal Debrecenben élünk és dolgozunk. Éppen ezért egy ismerősünk, barátunk sem értette miért szeretnék én mégis Berettyóújfaluban szülni. Azóta a férjem lelkesen hangoztatja, hogy milyen elképesztően jól döntöttünk, hiszen Neki is maradandó élményévé vált a kislánya születése, hiszen velem volt. Páratlan az itt dolgozó szakemberek hozzáállása a kismamákhoz. Egy pillanatig nem éreztem magam kiszolgáltatottnak, mindig elmondta nekem valaki, hogy mi miért történik, mire kell számítanom…”

K.-né D.L.

„Nálam 6. alkalommal (ebből 2 szülés és 4 műtét) bizonyítottak tapasztalatról, lelkiismeretes munkáról, kitartásról, hozzáértésről, kedvességből. Millió köszönet és hála érte.”

Sz.M.

„Mind a három gyermekem itt született, de kismamaként másként éli meg az a ember a kórházi napokat, mint betegként. Az itt dolgozók viszont nem engedték, hogy magamban búslakodjak. Mindig volt 1-2 kedves, vidám szavuk, még akkor is ha sietniük kellett, mert sok volt az elvégzendő feladat. Bármikor számíthattam rájuk, reggel 8-kor éppúgy, mint este 23 h.-kor. Nagyban elősegítette gyógyulásomat az a sok  „bolondozás”, amivel szinte elrepültek a kórházi napok. Nem felejtem el a kék „kisestélyi” ruhát, és a „báli redikült”, mely sok nevetésre adott okot.”

Sz.-néM. Sz. E.

„A mosoly egy görbe vonal, amely egyenesbe hozhat mindent”

P. Diller –  Sz.-né

„Számtalan műtéten estem át-én egy igazi állatorvosi ló esete vagyok. Van összehasonlítási tapasztalatom. Igen, itt jó élmény volt az operáció is ezen az osztályon. Tisztaság, rend, figyelem. Nem is kórházban éreztem magam. Hálásan köszönöm a doktor uraknak a kedvességüket. Ők tudják, hogy nem a betegséget, hanem a beteget kell gyógyítani. Mosolyogva, mert két ember között a mosoly a híd, és ez már fél gyógyulás is. A nővérkék kivétel nélkül szinte családtagként kezeltek. Nem ketteske, vagy hármaska voltam, mint korábban számtalan helyen. Itt mindenki Marika nénije voltam…”

S. S.-né

„Köszönöm az osztályon dolgozó főnővér és minden nővér munkáját. Ők nap mint nap a profizmusról tesznek tanúbizonyságot. Olyan szakemberek Ők , akik megértik, és segítik a betegeket. Róluk csak az elismerés legmagasabb fokán lehet beszélni. Itt a beteg tényleg fontos és ráadásul MINDENKINEK. Köszönöm azt a sok törődést és gondoskodást, amit itt a nőgyógyászati osztályon kaptam.”

Sz..L.-né

„Végre átélhettem az anyává válás csodás élményét, és egy gyönyörű egészséges kisfiúval térhetek haza. Nem lehet elégszer és eléggé megköszönni azt az együttérző, szerető gondoskodást, törődést amivel az idáig  vezető göröngyös úton mellettem állt mindenki. Köszönet az orvosoknak, szülésznőknek, és a nővéreknek, hogy minden itt töltött percre szeretettel gondolhatok vissza.”

CS.CS.

„Köszönöm a sok-sok türelmet, segítséget, bátorító-megnyugtató szavakat, az odafigyelést, a humorral átszőtt napokat, melyek enyhítették a fájdalmat, a család hiányát, a fáradt, bizonytalan perceket. Szóval MINDENT köszönök.”

B.-né B.M.

„Köszönetünket és hálánkat szeretnénk kifejezni az osztály minden dolgozójának-kivétel nélkül- az odaadó, becsületes, segítőkész munkájáért. Biztatásuk, szaktudásuk,emberségük átsegített mindkettőnket a nehéz napokon. Kívánjuk, hogy az elkövetkező időkben is csak ilyen „jó légkörben” gyógyulhasson minden szorongó betegük.”

P.I.-né, N.B-né.

„2012.05.14-én hoztam világra első kisfiamat az osztályon. Életem legpozitívabb élménye, mind a szülés, mint az itt dolgozók féltő gondoskodása. Hálás vagyok mindezekért!”

Sz.É.

„Tudtam hová jövök, hiszen jártam már az osztályon korábban. De ebben az elkorcsosult világban öröm látni és érezni, hogy létezik egy kis csapat, akik szakértelemmel, jókedvvel és odaadással látják el feladataikat -gyógyítanak engem- fáradságot nem kímélve. Vigyáznak, hogy ne érezzem magam kiszolgáltatottnak, őrzik az álmom, figyelnek minden pisszenésre. Hála és köszönet jár minden mozdulatért. Köszönöm mindenkinek, amit tettek értem, ígérem vigyázok munkájukra.”

N.K.

„Zâmbetul este o linie curbată,care poate îndrepta tot.”

Dna. P. Diller. Sz.

„Vindecarea reală este o ARTĂ. Este bazată pe principiul reciprocităţii, dincolo de cunoştiinţele profesionale presupune capacitatea de a interacţiona. Într-o săptămână,pe care l-am petrecut la spital,am experimentat ceva din  „arta vindecării.”

H.-N.Zs.

„Aş dori să scriu ceva frumos,dar numai mulţumi pot, şi sunt recunoscătoare pentru fiecare ajutor,încurajare şi vorbă bună. Vă doresc rezistenţă şi mult succes în muncă!”

Dna. G.  N. M.

„Până în prezent am urît să fiu în spital pentru că aici încă nu am fost.Aşa atmosferă familiară, atâta bunătate, umanitate nicăieri nu am găsit. Vă mulţumesc directitudinea, atitudinea de a induce încredere şi în ultimul rând competenţa dumneavoastră. Aia,că vă străduiţi să aduceţi cel mai mult din sine.” 

Un „oaspete ”din  Oradea

„Multe,multe mulţumiri pentru ajutorul în îngrijire,atât din partea medicilor, cât şi din partea asisitentelor. Foarte mulţumită am plecat,şi cu curaj pot să spun ,că am avut parte de mai multă atenţie şi amabilitate,decât într-un alt spital  la naşterea primului meu copil. Vă dorim în continuare spor la lucru şi la vocaţie!”

 M.P.Zs.-M.C.

 

„Un lucru incredibil sa întâmplat.Atmosfera spitalicească de până acuma urâtă şi temută a devenit altfel. Cum aţi făcut,că atâtea asistente drage şi simpatice aţi adunat aici. Atâta atenţie,consolare şi tratament excelent nicăieri nu am primit. M-am simţit acasă, lucru care a ajutat mult în vindecarea mea. Datorez mulţumiri fiecărui asistente drăguţe şi bineânţeles domnului doctor. Probabil,că o să mai vin,dar deja nu mai intru cu spaimă pe uşă.”

 B.J.

„Cu mult drag îmi amintesc înapoi la aceste 6 zile,care le-am petrecut aici. Mulţumesc pentru asistentel care umblau în jurul meu şi medicilor această săptămână,care dintr-un vis urât s-a transformat într-un basm(wellnes).”

Dna. Á.F.Z.

„Cu partenerul meu în Debrecen locuim şi lucrăm. De aceea nici o cunoştiinţă, nici prietenii noştrii nu au înţeles de ce doresc să nasc în Berttyóújfalu. De atunci soţul meu entuziasmat afirmă, că ce uimitor de bine am decis,deoarece şi pentru El a devenit o experienţă permanentă naşterea fiicei sale,fiindcă a fost cu mine. Atitudinea specialiştilor,care lucrează aici faţă de mămici  este imparţial. Nici o clipă nu m-am simţit neajutorat,totdeauna mi-a spus cineva,că ce de ce se întâmplă,la ce mă pot aştepta…”

Dna. K.D.L.

„Mie personal de 6 ori(din care 2 naşteri şi 4 operaţii) mi-au demonstrat experienţă,lucru conştiincios,răbdare,pricepere şi amabilitate. Mii de mulţumiri şi recunoştiinţă.”

Sz. M.

„Toţi trei copiii mei s-au născut aici,dar ca şi mamă altfel trăieşte omul zilele de spitalizare ca şi pacient. Angajaţii de aici în schimb nu m-au lăsat să mâhnesc. Întotdeauna au avut 1-2 cuvinte dragi, vesele,chiar şi atunci dacă a trebuit să se grăbescă,fiindcă aveau multe sarcini de făcut. Oricând puteam conta pe ei,dimineaţa la 8 precum seara la ora 23. Foarte mult a ajutat la vindecarea mea cele multe „nebunii”,cu care aproape au zburat zilele de spitalizare. Nu o să uit rochia albastră „de seară” şi „poşeta de bal”,care a dat motiv la multe râsete.”

Dna. Sz.M. Sz.E.

„Am trecut peste nenumărate operaţii –eu sunt cazul unui adevărat veterinar de cabaline. Am experienţă de comparare. Da,aici a fost o experienţă bună şi operaţia,pe această secţie. Curăţenie, ordine, atenţie. Nici nu m-am simţit în spital. Cu recunoştiinţă le mulţumesc domnilor doctori bunătatea lor. Ei ştiu că nu boala, ci bolnavul trebuie vindecat. Zâmbind,deoarece între două persoane zâmbetul este podul,şi asta deja este şi o vindecare pe jumătate. Asistentele fără excepţie aproape ca pe un membru al familiei m-au tratat. Nu „nr doi” sau „nr trei” am fost ca în nenumărate locuri înainte. Aici am fost „tanti Marika” pentru toţi…”

Dna. S.S.

„Mulţumesc lucrul asistentei şefă şi asisitentelor care lucrează pe secţie. Ele zi de zi depun mărturie despre profesionalism. Despre ele se poate vorbi numai în cel mai înalt grad al recunoştiinţei. Aici bolnavul chiar că este important şi pe deasupra pentru TOATĂ LUMEA. Mulţumesc mulţimea de păsare şi îngrijire ce am primit pe secţia de ginecologie.”

Dna. Sz.L.

„În sfârşit am putut trăi experienţa minunată de a deveni mamă, şi pot reveni acasă cu un băiat frumos şi sănătos. Nu se poate mulţumi destul de des şi îndeajuns pentru grija şi păsarea  cu care toată lumea a stat lângă mine pe drumul accidentat până în prezent. Mulţumiri pentru medici, moaşe şi asistentele,pentru că la fiecare clipă petrecut aici mă pot gândi cu drag înapoi.”

Cs. Cs.

„Mulţumesc mulţimea de răbdare, ajutor, cuvintele de încurajare-liniştitoare, atenţia, cuvintele întreţesute cu umor,care au atenuat durerea, lipsa familiei, minute obosite,nesigure. Deci mulţumesc TOT.”

Dna.-B.B.M.

„Mulţumirile şi recunoştiinţele noastre am dori să le exprimăm pentru tot personalul secţiei –fără excepţie- pentru munca devotată, cinstită şi amabilă. Încurajarea, competenţa, umanitatea lor ne-a ajutat pe amândoi în zilele grele. Vă dorim, că şi în perioada următoare numai în aşa „atmosferă bună” să se recupereze toţi pacienţii anxioşi.”

Dna. P. I. , Dna. N. B.

„În 14 mai 2012 am adus pe lume primul meu copil pe secţie. Experienţa vieţii mele cea mai pozitivă, atât naşterea,ca şi îngrijirea precaută a personalului de aici. Sunt recunoscătoare pentru toate aceste lucruri!”

Sz. É.

„Am ştiut unde vin, deoarece am mai fost pe secţie mai demult. Dar în lumea asta degenerată îi o bucurie să se vadă şi să se simtă, că o echipă mică, care cu expertiză, cu voie bună şi cu dăruire îşi indeplinesc sarcinile – mă vindecă- fără a cruţa oboseala. Au grijă, ca să nu mă simt neajutorată, îmi păzesc visul, sunt atenţi la orice mişcare. Recunoştiinţă şi mulţumiri merge pentru fiecare mişcare. Mulţumiri pentru toţi, ce aţi făcut pentru mine, promit să am grijă de munca voastră.”

N. K.