Bemutatkozás

Kórházunk szülészeti-nőgyógyászati osztálya 1933 óta folyamatosan látja el a Bihar-Sárréti régió várandósait és női betegeit.

Elkötelezettek vagyunk a magas színvonalú, etikus és betegközpontú gyógyítás felé.

Valljuk és gyakoroljuk a családközpontú szülészeti ellátás elveit, minden dolgozónk elkötelezett híve az anyatejes táplálásnak.

Munkánk legfontosabb fokmérőjének az elégedett pácienst tartjuk.

Osztályunk 25 felnőtt és 12 újszülött ágyon működik, munkaidőben két járóbeteg rendelés fogadja a nőket. 31 szakdolgozó és 7 szülész-nőgyógyász, illetve 2 neonatológus szakorvos látja el az évi több mint 2300 fekvő és kb. 18000 járóbeteget. Korszerű diagnosztikus háttér, megújuló műtő és kényelmes szülőszoba segíti munkánkat. Kórtermeink hotelfunkciói meghaladják az országos átlagot. Kiemelten jó az együttműködésünk a régió vezető intézményével, a DEKK Szülészeti-Nőgyógyászati Klinikával.

Dolgozóink folyamatosan továbbképzésekkel és tudományos tevékenységgel tartják napra készen és fejlesztik tudásukat. Többször rendeztünk nagy sikerű helyi, regionális és országos kongresszust. Partnerkénk veszünk részt az orvosképzésben, vizsgáztatásban angol és magyar nyelven. Részt veszünk a lakossági szűrőprogramokban és az ismeretterjesztő, a megelőző, az egészséges életmódot propagáló programokban. Hatékonyan működünk együtt egyéb intézményekkel, a gazdálkodó és civil szervezetekkel, a térség egyik legnagyobb problémáját jelentő szegénységben élő lakosság egészségi állapotának és egészségkultúrájának javítása érdekében.

Mottónk:

„HOGY NAGY LÉGY, légy teljes: semmit ne túlozz,

és el se fojts magadban.

Mindenben légy egész.

Bármily csekély is

a tett, add bele lelked.

Minden tóban ott ragyog az egész hold,

mert a magasban él ő.”

(Ricardo Reis)